Ken je dat gevoel dat het allemaal precies gaat, maar dat er niets mag gebeuren want anders stort het kaartenhuis in? Dat je continu loopt te balanceren over een randje? En dat je alleen maar bezig bent om maar niet over dat randje te gaan?

Duizendpoot
Ooit was ik een duizendpoot, een dame die werkte, sportte, veel met anderen ondernam, die vrijwilligerswerk deed. Toen werd ik ‘ziek’ en kreeg uiteindelijk de diagnose CVS (Chronisch Vermoeidheids Syndroom) met het mooie vooruitzicht ‘leer er maar mee leven’. En er mee leren leven betekende vooral leren keuzes maken. Kiezen welke pootjes van mijn duizenpoten lichaam ik ging gebruiken.

Destijds had ik nog geen kinderen en voor mij was het overduidelijk dat ondanks dat ik een aantal pootjes van mijn duizendpoten lichaam moest inleveren, het nooit de pootjes waren die een kind zouden vasthouden. En zo geschiedde, ik kreeg twee prachtige kinderen, twee jongetjes die mij lieten thuiskomen in het moederschap. Want zo voelde het.

Maar 1 ding vergat ik in die periode en dat was keuzes maken. Ik bleef gewoon mijn 24 uur werken (jaren daarvoor had men mij al duidelijk gemaakt dat minder werken niet kon) en daarmee begon het balanceren. In eerste instantie nog gemakkelijk, want hé baby’s slapen, maar gaande weg werd het een steeds grotere uitdaging om te werken en de moeder te kunnen zijn die ik wilde zijn.

Wat nu?
‘Wat  nu?’ heb ik vaak gedacht in die tijd. Ik heb een mooi diploma, een berg ervaring, maar niet de energie. Helemaal stoppen en thuis gaan zitten, was dat dan de oplossing? Thuis zitten klinkt leuk, maar welke moeder van 2 peuter/kleuter zonen komt echt toe aan zitten? En zo balanceerde ik nog wat rond.

Uiteindelijk ben ik een programma gaan volgen wat me ging helpen met het vinden en creëren van mijn droombaan. Een droombaan waar ik energie van krijg en die me helpt van dat balanceren af te komen. Mijn droombaan is het helpen van mensen om een betere gebalanceerde versie van zichzelf te worden, ze te leren keuzes te maken die bij hen passen, om ambitie en weinig energie met elkaar te kunnen combineren.

Door het programma kwam ik voor de keuze om de blijven balanceren of een nieuw stap te zetten. Ik heb gekozen en ben nu droombaancoach. Het was (en is nog steeds) een spannende stap, want alle onzekerheden die ik in me heb zijn er nog steeds en er komen nog wat nieuwe op me af.

Vliegen
Vorige week was ik op een conferentie en daar was een mediatief moment en kreeg ik het beeld dat ik langs een rand stond te balanceren. Een rand van een diepte. Ik krijg sterk het gevoel dat ik me moest laten gaan en uiteindelijk liet ik me vallen. Ik verwachtte de diepte in te storten, was bijna benieuwd naar wat ik daar zou aan treffen. Maar in plaats van in die diepte te storten, vloog ik, ik had vleugels! Het vliegen was zo fijn, zo warm. Ik genoot met volle teugen en wilde niet meer stoppen. Hoger en hoger ging ik.

Dit beeld geeft me vertrouwen, het is voor mij tijd om te vliegen, mijn vleugels uit te slaan en om naar grote hoogten te vliegen. En dat ga ik doen, wat zeg ik, ik ben er al mee begonnen. Ik ben mijn balans aan het terugvinden, ik voel me goed, gebruik mijn talenten en kan (meestal) de mama zijn die ik wil zijn.

Heb jij ook het verlangen om te stoppen met balanceren? Om te ontdekken dat jij kunt vliegen? Ik help je graag jouw droombaan en daarmee jouw droomleven te ontdekken.

Hieronder kun je het GRATIS werkboek 6 stappen naar een Grooths leven downloaden om vandaag al aan de slag te gaan met je droomleven.

Wil je het liever samen doen dan is er een workshop in de omgeving Helmond/Eindhoven.

Ga je liever meteen op zoek naar je droombaan dan kun je hier meer informatie vinden over het programma en je aanmelden.

0 reacties