Mijn oudste was denk ik een jaar of drie toen zijn favoriete speelgoed midden in een liedje er mee stopte. Hij was bekend met de aan/uit schakelaar dus al snel schalde het liedje weer door ons huiskamer. Maar je snapt het al, dit herhaalde zich een aantal keer. En toen zijn auto ook nog het liedje in een ander ritme liet horen, was het ook voor mijn zoon duidelijk: nieuwe batterijen! En diegene die dat moest doen, dat was mama, ondanks papa toch echt dichter in zijn buurt zat. Want mama, die kan dat heel goed!

En het is niet zo dat manlief twee linker handen heeft (hij is juist heel technisch), of dat ik diegene ben die het vaakst beschikbaar is, of dat ik nu eenmaal heel graag batterijen vervang. Het heeft alles te maken met het feit dat ik aan mijn jongens wil meegeven dat ook vrouwen “technische handelingen” kunnen verrichten. En dat is heel klein begonnen (met die batterijen dus) toen zij nog klein waren en dat zet zich nog steeds voort met het verhogen van zadels op fietsen en het repareren van speelgoed of vaatwassers. Ik hoop daarin een soort van rolmodel voor te leven.

En een rolmodel zijn we allemaal, voor eventuele eigen kinderen, maar ook voor kinderen in je omgeving of voor jongere collega’s. We kunnen ze laten zien wat wij belangrijk vinden door het voor te leven, voor te werken. En je voelt hem vast al aankomen, wat zou jij graag willen voor leven aan anderen? En doe je je dat ook al?
In mijn gratis online 1-op-1 coachingssessies is dit bijvoorbeeld een mooi onderwerp om te bespreken. Maar natuurlijk zijn ook andere coachings vragen rondom het innemen van jouw plek in deze wereld welkom. Via deze link kun je je aanmelden: https://www.groothsleven.nl/1-op-1/

Er zijn trouwens ook nog wat vragen binnengekomen over hoe dat dan gaat zo’n coachingssessie, dus daarom hieronder even een korte beschrijving:
Als je je aanmeldt krijg je (na de verplichte AVG bevestiging) een e-mail met daarin een link naar mijn agenda waarin je zelf een tijdsblok van 30 minuten kunt reserveren. Er zijn tijdsblokken beschikbaar overdag en ’s avonds. Jij zelf, maar ik ook, krijgt hiervan een bevestiging in de mail. In deze mail staat een zoom-link. Zoom is net zoiets als Skype en zorgt ervoor dat we tijdens deze coachsessie elkaar niet alleen kunnen spreken maar ook zien. Op het afgesproken tijdstip klik je op deze zoom-link en kunnen we aan de slag met jouw coachingsvraag.

Mocht je nog andere vragen hebben over een coachingssessie, laat het me dan weten. Enne… er zijn geen domme vragen he 😊

Groetjes
Suzanne

0 reacties