Energize your life

voor long-COVID patiënten

Je bent niet meer ziek en toch blijf je moe.

Je zou willen dat het anders kan…

Je sleept je door de dag, bent blij als je in bed ligt.

En dan kom je nog niet tot rust.

Alle dingen die “moeten” zijn gedaan.

Maar hoe zit het nu met de dingen waar jij blij van wordt?

Je plant niets meer dan hoef je ook niet  af te zeggen.

Terwijl je zo geniet van gezelschap.

Je weet niet meer wie je nou bent zonder vermoeidheid.

Honderd duizend dingen te doen op een dag, maar je lichaam werkt niet mee. Je doet eerst de dingen die moeten, en aan het eind van de dag is er geen energie over leuke dingen. Je voelt je steeds moe en rusten en slapen lijkt geen zin te hebben.

 Je hebt soms goede dagen, maar je weet niet wanneer, dus is het zo lastig plannen. En op die goede dagen, doe je zo veel dat je weer dagen of soms weken moet bijkomen. Dat moet toch anders kunnen?

Het moet toch ook kunnen dat:

Jij weer durft te leven?

Je energie over houdt?

Je uitgerust wakker wordt?

Jij weer kunt bepalen wat jij wilt doen?

Ook jij je dromen kunt waarmaken?

 

Ik geloof dat dat kan!

Na de diagnose Chronsich Vermoeidheids Syndroom (CVS) heb ik gezocht naar hoe ik meer grip op mijn energie kon krijgen. Met mijn technische achtergrond wilde ik op zijn minst dat het een simpele rekensom kon zijn met 

‘tandenpoetsen kost me 2 punten’ en ‘met slapen verdien ik weer 15 punten’. Helaas bleek het een vergelijking met (te) veel onbekenden. Toch heb ik een manier gevonden op meer grip op mijn energie te krijgen en daaruit is de Energize your life training ontstaan.

Hoe dan??

Zoals ik al schreef, is het met energie niet zo dat je er een gemakkelijke rekensom kan maken of bijvoorbeeld kunt werken met een weegschaaltje. Toch geloof ik dat je kunt leren om zo met je energie om te gaan dat je een Grooths leven kunt leiden zonder dat je steeds moe bent. Dit betekent wel dat je moet gaan leren wat bewust en onbewust energie kost en wat energie oplevert, maar vooral

zul je moeten leren om goede keuzes voor jou te maken. In mijn training Energize your life gaan we met al deze dingen (en nog veel meer) aan de slag zodat jij je niet meer elke dag vooruit aan het slepen bent, je kunt inschatten welke activiteiten wel passen en welke niet, je weer een sociaal leven kunt opbouwen en je weet hoe je snel kunt herstellen van een zware dag.

De training

De training bestaat uit 5 stappen die je in een half jaar doorloopt. Waarbij elk van de stappen je ondersteunt om een leven te creëren waarin jij je weer energiek gaat voelen. De stappen bestaan uit online video’s en werkboeken, met 

daarnaast verschillende 1 op 1 coaching momenten en groepsbijeenkomsten. De training geeft je theorie maar ondersteunt je ook om het praktisch te maken en dit uit te proberen. En natuurlijk denk ik met je mee hoe het nog beter toepasbaar wordt in jouw leven.

De stappen:

Stap 1

Energy shift

Anders kijken naar je energie en je omgang daarmee. 

In deze stap ontdek je:

– je persoonlijke energierekening
– energie gevers en nemers
– hoe upsell en downsell van activiteiten werkt

Stap 2

Doorbreken vermoeidheidscirkel

Je onbewuste energienemers ontkrachten.

In deze stap ontdek je:

– wat je lichaam je kan vertellen
– hoe je (negatieve) gedachten stopt
– je triggerniveau

Stap 3

Charging time

Welke manieren van opladen zijn er.

In deze stap ontdek je:

– hoe je oplaadt rekening houdend met lichaam, geest en ziel
– welke manieren voor jou werken
– hoe je oplaad-momenten integreert in je dag

Stap 4

Energy by Me

Inzicht in jouw energie met het ME-diagram.

In deze stap ontdek je:

– wie jij bent zonder vermoeidheid
– wat een ME diagram is
– hoe deze er voor jou uitziet

Stap 5

Energie houden

Het duurzaam maken van je nieuwe energiekennis

In deze stap ontdek je:

– hoe je je energie managt met behulp van het ME diagram
– hoe je omgaat met de energie van anderen
– hoe je effectief nee zegt en hoe dat helpt bij het behouden van je energie
– wat je kan ondersteunen bij dips

Bonus

Dromen waarmaken

Met je nieuwe energie dromen waarmaken.

In deze bonus ontdek je:

– wat je dromen zijn voorbij die ene van meer energie
– wat er nodig is om ze waar te maken
– welke overtuigingen je nog tegen houden
– en hoe je wel in actie komt

Waarom voor long-COVID?

De Energize Your Life training (oorspronkelijk de lepeltraining) is ontwikkeld voor iedereen met langdurige vermoeidheidsklachten en in het bijzonder personen met CVS.

In artikelen over long-COVID valt regelmatig de vergelijking met CVS en blijkt er een grote overeenkomst te zijn tussen CVS patiënten en long-COVID patiënten.

Maar er zijn ook verschillen. In deze editie zal er daarom meer aandacht zijn voor ademhalen dan in het oorspronkelijke programma.

Ook speciaal in deze editie is dat de groep alleen open staat voor deelnemers die long-COVID hebben zodat er ervaringen kunnen worden uitgewisseld. 

Wat levert het je op?

  • Jij gaat weer aan het stuur zitten van jouw leven
  • Je weet wat je energie gevers en energie nemers zijn
  • Je weet waaraan je energie echt wilt spenderen
  • Je weet welke onbewuste energienemers er zijn en hoe je daar mee om kunt gaan
  • Je raakt niet in zak en as van een slechte dag
  • Je herkent ‘risico’-situaties en leert strategieën hoe je hier mee om kunt gaan
  • Je leert Nee zeggen (we gaan dit echt oefenen)
  • Je leert de neerwaartse spiraal van moeheid te doorbreken
  • Je gaat weer dromen over mogelijkheden
  • Je gaat de eerste stappen zetten om je dromen waar te maken

Wie ben ik?

Mijn naam is Suzanne de Grooth. Een achtergrond in industriële automatisering en in 2009 “ziek”geworden. Wat begon als een griep, ging over in vermoeidheid en bleef. Zo erg dat ik gedeeltelijk arbeidsongeschikt werd. En hoewel de diagnose CVS kwam met de oplossing “leer er maar mee leven”, ben ik op zoek gebleven naar hoe ik toch het meest uit mijn leven kon halen. Alleen op de bank of in bed was en is niet wat ik voor ogen had.

In de afgelopen jaren heb ik vanalles ondekt en ervaren over vermoeidheid en energie en ben ik tot heel wat meer in staat dan in 2009. Zo heb ik mijn dromen van een gezin en een eigen coachingspraktijk gerealiseerd. Al die opgedane kennis en ervaring heb ik in deze training gestopt en ook mijn nieuwe ontdekkingen blijf ik toevoegen. Graag help ik jou om ook weer grip op je energie te krijgen zodat jij ook jouw dromen kunt gaan waarmaken.

Ik ben ontzettend blij met het programma en de persoonlijkheid er van. Er is in het programma erg veel dat de aandacht heeft, het is persoonlijk en de ingewikkeldere zaken zijn weer na te kijken in de video’s. Met name de persoonlijke feedback helpt enorm om na te denken en verder te gaan kijken naar oplossingen die voor mij werken. Andere programma’s vertellen je snel hoe je dingen moet doen, maar die dingen werken lang niet altijd in mijn leven. Het is fijn om zowel het algemene te leren, als ook iemand die meedenkt over de toepassing daarvan in mijn eigen leven.

Het idee dat energie ook gedurende de dag omhoog kan gaan was iets dat ik me nog nooit had gerealiseerd, dus alleen al die gedachte brengt veel verandering in mijn denken. Ik voel me minder machteloos tegenover mijn energie. Het voelt minder als iets dat ik dagelijks moet overwinnen en meer als iets om mee samen te werken. Ik denk wel dat ik nog jaren informatie aan het ‘herkauwen’ zal zijn. Ik ben heel blij dat ik het programma gevonden heb!

Sjoukje

Is deze training voor mij?

Als je zover bent gekomen bent lezen dan heb je vast long-COVID wat een van de vereiste is om aan dit programma deel te nemen. Daarnaast is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om tijd te maken en nieuwe manieren uit te proberen, ook op de dagen dat je je moe voelt (Ik zal daarbij nooit vragen om over je grenzen te gaan.). 

Zit dat goed dan nodig ik je uit om contact op te nemen met onderstaand formulier dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je meer weten over de Energize your life training of wil je eerst kennismaken, ook dan ben je welkom om onderstaand formulier in te vullen en zal ik contact met je opnemen.

Het start moment van deze training is: dinsdag 15 maart 2022

Even overleggen?