Ontdek je droombaan in 5 stappen

En haal meer plezier, energie en voldoening uit je werk

BAAL JE VAN JE WERK?

Jij neemt geen genoegen meer met ‘wel ok’ of ‘so so’ werk. Nee, jij wilt optimaal plezier, voldoening en energie uit je werk halen. Want je weet dat dat ook positief doorwerkt op je privéleven.

Alleen, de werkelijkheid is anders. Flink anders. En je hebt geen idee hoe het anders kan.

Velen worstelen hier mee en blijven hangen in dromen van hoe het beter kan, maar gaan niet over tot actie.

EN HERKEN JE DIT?

  • “Mijn werk vreet meer en meer energie. Ik moet er niet aan denken dit nog een jaar te moeten volhouden.
  • “Ik wil graag ander werk, maar heb geen idee wat écht bij me past. Ik word er bijna wanhopig van.”
  • Ik durf niet te solliciteren. Omdat ik niet weet wat ik wil. Omdat ik geen flauw idee heb waar ik moet zoekenOmdat ik niet weet hoe ik mezelf kan onderscheiden van al die anderen die ook op zoek zijn naar werk. En dat eigenlijk ook niet durf.
  • “Ik word zo moe van dat eeuwige getwijfel van ‘is dit het nou?‘ en wil bewust een keuze voor een volgende stap maken, in plaats van weer per toeval ergens in te rollen.”
  • “Ik zie op tegen feestjes en verjaardagen. Eigenlijk tegen alle situaties waarin anderen mij vragen hoe het op mijn werk is. Ik wil niet steeds vertellen dat ik het helemaal niet naar mijn zin heb, en ook geen idee heb wat ik dan wel wil.
  • Ik schaam me dat ik mijn droombaan nog steeds niet gevonden heb. Al mijn vrienden zijn wél happy met hun werk en maken een fantastische carrière. Daar ben ik jaloers op. Dat wil ik ook! Waarom lukt mij dat niet?”
  • Ik wil zo graag iets doen waar ik blij van word!

Er zijn best nog dagen dat je niet met heel veel tegenzin naar je werk gaat. En je collega’s zijn misschien hartstikke leuk. Het vervelende is alleen, dat als je te lang blijft hangen in werk wat geen voldoening geeft maar wel energie slurpt:

 • Je in een negatieve spiraal terecht komt, waar het lastig uit komen is.
 • Je zelfvertrouwen afneemt en dat kun je nu net niet gebruiken als je wilt gaan solliciteren.
 • Een burn-out, overspannenheid of fysieke klachten op de loer komen te liggen.
 • Je thuis minder en minder die vrolijke, positieve en energieke partner, vriendin, zus, moeder, …, bent die je was en zo graag weer wilt zijn.

Wees gerust, je bent niet de enige die hier mee worstelt. Velen blijven hangen in werk dat eigenlijk helemaal niet past. Durven het niet aan om daar verandering in te brengen. En dat is zo zonde.

VOOR JOU KAN HET ÉCHT ANDERS WORDEN

Er is een manier waarop jij jouw droombaan werkelijkheid kunt laten worden, weer kunt genieten van je werk zonder dat het bergen energie kost en je dagelijks afgepeigerd thuis komt. Met de Droombaanmethode is dit ook voor jou mogelijk.

A dream job does

not exist, you

must create it

STEL JE EENS VOOR

N

Je gaat elke dag fluitend naar je werk

N

Werken voelt niet meer als werken (ja, dat klinkt ontzettend Amerikaans, maar als je heel eerlijk bent, lijkt je dat dan niet gewoon ontzettend fijn?)

N

Je komt vol energie en inspiratie elke dag thuis na je werk

N

Je straalt als je het hebt over het werk wat je doet

En ook: je bent vrolijker en energieker, waardoor ook je privéleven een stuk leuker is. Je vrienden, familie, je relatie en hobby’s geef je de tijd en energie die je ze wilt geven. Kortom: je leven ziet er een stuk leuker uit.

MAAR HOE DAN?

Je bent al op zoek gegaan naar ander werk. Maar waar moet je kijken als je niet weet waar je naar op zoek bent? En toch heb je ook al een aantal sollicitaties verstuurd. Niet dat je er nou van overtuigd was dat die baan wel echt bij je paste, maar niet geschoten, is altijd mis.

Alleen, met die motivatie, was het knap lastig om een oprecht enthousiaste sollicitatiebrief te schrijven. Dus het verbaasde je ook niet echt dat je niet uitgenodigd werd. En met elke nieuwe afwijzing krijgt je zelfvertrouwen een knauw.

Maar zo hoeft het voor jou niet te gaan.
Echt, je hoeft jezelf dit niet aan te doen.

Als jij weet hoe je droombaan eruitziet en in jezelf en die droombaan durft te geloven,  als je weet welke stappen je moet zetten om je droombaan te verwezenlijken, en vooral ook welke niet, kun je heel gericht tot actie overgaan. En is het een makkie om vol overtuiging en enthousiasme jouw eigen verhaal te vertellen. Waardoor anderen direct begrijpen waarom jij de werknemer, collega of ondernemer bent waar ze naar op zoek zijn. En je dus je droombaan kunt verwezenlijken. 

DOOR HEEL DOELGERICHT JE DROOMBAAN NA TE JAGEN.

Met de Droombaanmethode ontdek je hoe jouw droombaan eruitziet en leer je hoe je die kunt verwezenlijken. En essentieel: je krijgt een droombaanmindset, waardoor je voor 100% in jezelf en je droombaan gelooft. En je niet anders meer kunt dan achter jouw droombaan aangaan. En die dus werkelijkheid wordt.

EEN COACHINGSMETHODE DIE JE STAP-VOOR-STAP JOUW PERSOONLIJKE DROOMBAAN LAAT ONTDEKKEN ÉN VERWEZENLIJKEN.

De Droombaanmethode is bewezen effectief, meer dan 150 mensen hebben al met deze methode ontdekt hoe hun droombaan eruitziet. De methode is ontwikkeld door Maartje Koppen en gebaseerd op haar jarenlange ervaring als droombaancoach. Alle opdrachten, methodes en praktische tips die écht werken, zijn overzichtelijk voor je bij elkaar gebracht.

Met 5 modules jouw eigen droombaan creëren
Je ontdekt aan de hand van video’s, opdrachten, checklisten en cheat sheets hoe jouw droombaan eruitziet. Om vervolgens heel actiegericht stappen te zetten die maken dat jouw droombaan mogelijk wordt.

If you do what you always did
you will get what you always got

“Door de Droombaanmethode ben ik gaan inzien dat je mag kijken naar wat bij jou past, zonder daarbij vast te houden aan bestaande rollen. Dat je dus echt iets van jezelf mag creëren en uit mag spreken wat dat dan is. En ik ben erin gaan geloven dat je ook in loondienst daardoor veel meer invloed kan hebben op wat je allemaal oppakt en onderneemt.

Ik twijfelde wel of het wel het juiste moment was voor het coachingstraject, omdat ik pas een jaar in mijn huidige baan zit. En ik vroeg me ook wel af of het niet stom is om op je 30e al een loopbaancoach in te schakelen.

Door de Droombaanmethode heb ik veel meer inzicht gekregen in wat mijn talenten zijn en hoe ik die naar voren kan brengen. Mijn verhaal en personal brand zijn veel duidelijker geworden. Daardoor kan ik ook makkelijker beoordelen of vacatures bij mij passen of niet. Maar het traject heeft me ook veel gebracht op het gebied van persoonlijke ontwikkeling in brede zin. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid en het traject heeft me een hoop positiviteit, kracht ene energie gegeven. Verder merk ik dat ik, zonder dat het als ‘werken’ voelt, met mensen praat, netwerkgesprekken houd. Kortom, werk aan het realiseren van mijn droombaan. Het feit dat ik het ongemerkt doe, komt echt door de grondigheid en praktische inslag van de Droombaanmethode!”

– Eline –

Nadat ik merkte dat het werk, dat ik deed, niet meer passend was, wist ik niet wat ik met mezelf moest doen, wat voor soort werk en in welke richting.

Door het droombaanprogramma heb ik mijn sterke en minder sterke kanten ontdekt. Ik heb ervaren dat ik een bijzonder mens ben. Ik heb ook geleerd dat ik me niet aan het werk moet aanpassen maar dat ik een baan mag zoeken die past bij mij om plezier in het werk te hebben.

Tijdens het traject kreeg ik goede feedback over mijn werkaanleg en ook adviezen hoe ik dit kan laten zien. Daarnaast kreeg ik een beeld hoe ik mijn talenten goed kan gebruiken.

Ook de struktuur die ik kreeg was een mooie ervaring voor mij. Alles was chaos in mijn hoofd, Suzanne heeft mij geholpen om dit netjes te ordenen.

Wat ook belangrijk is: ik leerde hoe ik een goede profesionele cv kan maken. Ik kreeg handige tips en de nodigde correcties.

Agnieszka

Wat ik uit de coaching heb gehaald? Energie. Om met nieuwe plannen bezig te zijn. Vertrouwen. Mijn CV is nu op orde, ik heb een duidelijk verhaal en ben er van overtuigd dat ik iets kan toevoegen. Zelfs opdrachten waar ik in eerste instantie het nut niet zo van in zag, hebben me veel gebracht. Ik leerde mezelf en mijn eigen krachten beter kennen.

Ans

Ik heb er echt enorm veel aangehad. Niet alleen op werkgebied, maar ook in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben echt dolblij dat ik mee heb gedaan aan dit programma en kan het anderen van harte aanraden.
De Droombaanmethode was het duwtje’ in de rug dat ik nodig had!”

Guusje

Het heeft me geholpen in het proces om mijn volgende stap in mijn loopbaan te zetten. Door mijn talenten te achterhalen en te bekijken welke rollen en organisaties het beste bij me passen. Heel verhelderend en inspirerend. Prettige werkvorm met video, opdrachten en gesprekken.

Brechje

“Vorig jaar rond deze tijd had ik dit niet durven dromen. Het voelt zo fijn om iets te doen waar ik energie van krijg. Ik had nooit verwacht dat ik blij zou worden van 4 dagen werken, ik werk er zelfs soms 5.”

Lieke

“Ik liep tegen terugkerende ontevredenheid aan in mijn werk. In elke nieuwe baan begon na een aantal maanden de verveling toe te slaan.  Ik wilde graag onderzoeken hoe ik meer tevredenheid zou kunnen ervaren. Een ander belangrijk punt was dat ik geen balans ervaarde tussen het moederschap en werk.

Wel twijfelde ik of het het geld waard was. Het zou mijn eerste grote uitgave zijn voor mezelf.

Mijn deelname heeft me precies gebracht wat ik wilde: vertrouwen in mijn talenten, meer denken in mogelijkheden, enthousiasme, een concreet plan. Maar vooral zicht op waar ik gelukkig van word en een kracht zo sterk dat ik er soms zelf nog bang van word.

Het is een periode van reflectie, tijd voor jezelf, ontdekken. Echt een cadeau waar je de rest van je leven op terug kan grijpen.”

Karin

“Ik zou de Droombaanmethode zeker aanraden! Omdat je enorm veel over jezelf leert. Je zoomt in op je dromen, in plaats van te focussen op banen. Je zelfvertrouwen groeit. Daarnaast vind ik dat je een hele verfrissende blik hebt op het begrip werken. Iemand die de Droombaanmethode doorloopt, wordt niet alleen op weg geholpen op werkgebied. Maar het is ook een waar cadeau aan jezelf, omdat je als persoon ook groeit.”

Diana

WAT LEVERT HET JE OP?

 

 • Je kent je droombaantalenten

 • Je ontdekt in welke omgeving jij helemaal op je plek bent

 • Je ziet jouw droombaanbeeld duidelijk voor je
   
 • Je creëert een droombaanmindset: je gelooft oprecht dat jouw droombaan werkelijkheid gaat worden

   

 • Je vind je sparkle weer terug

EN OOK…

 • Je hebt een onderscheidend cv die duidelijk jouw unieke verhaal vertelt

   

 • Sollicitatiebrieven schrijven waarmee je echt wordt uitgenodigd, is een makkie voor je

   

 • Je hebt een LinkedInprofiel wat uitnodigt om contact met je op te nemen (en dat is wat je wilt)

   

 • Je hebt een heel persoonlijk en concreet actieplan om je aan vast te houden

   

 • Je voelt geen enkele schroom meer om volop te netwerken (en laat dat nou net de manier zijn om je droombaan te verwezenlijken)

   

 • Je durft nee te zeggen tegen mogelijkheden die eigenlijk helemaal niet passen (en voorkomt zo de zoveelste teleurstelling)

   

MAAR MISSCHIEN NOG WEL HET MEEST BELANGRIJK…

 • Je zelfvertrouwen neemt toe
 • Die altijd aanwezige onrust van “is dit het nou?” verdwijnt, want jij weet zeker “Dat is het!”
 • En daarmee komt er een enorme vastberadenheid in je naar boven
 • Je weet bovendien exact welke stappen jij moet zetten om je droombaan te kunnen verwezenlijken
 • Dus je bent niet meer te stoppen, komt in actie en blijft in actie
 • De zondagavondblues is voorgoed verdwenen
 • Bewuste keuzes maken die je daadwerkelijk verder helpen, is niet langer moeilijk, maar vanzelfsprekend
 • Je voelt je enorm trots want je neemt de eigen verantwoordelijkheid voor loopbaan en daarmee je eigen geluk
 • Je voelt vanaf dag 1 je energie en positiviteit toenemen
 • Met die hernieuwde energie en positiviteit, ga je niet alleen op je werk stralen, maar ook daarbuiten
 • En geloof mij, daar zijn ook de mensen die je lief zijn, je dankbaar voor. Want je bent een leuker, positiever, liever en energieker mens

DIT HEEFT DE
DROOMBAANMETHODE
VOOR NIENKE BETEKEND

“De Droombaanmethode heeft me laten inzien dat ik veel meer in mijn mars heb dan ik zelf dacht of durfde te hopen. Het heeft me heel veel energie, rust en enthousiasme gebracht. Een drive om dat te gaan doen waar ik gelukkig van word. Nee durven zeggen en los kunnen laten. Een enorme boost van mijn zelfvertrouwen met betrekking tot mijn (werk)toekomst. Wat er tezamen voor zorgt dat ik voor mijn droombaan durf, kan en wil gaan!

Ik heb er ontzettend van genoten. Van alle opdrachten, alle mooie inzichten, het anders kijken naar en ondertussen super veel gedaan krijgen en leren van en over mezelf.

Als je er echt voor gaat, even deze tijd aan jezelf geeft, kom je met deze methode tot prachtige dingen. Het hoeft niet per direct je droombaan te zijn, maar ik weet zeker dat iedereen zijn droombaan in ieder geval een stukje dichter bij kan halen.”

– Nienke –

DE VIJF MODULES VAN DE
DROOMBAANMETHODE

Ken je Droombaantalenten

  Energiegevers & interesses

  Talenten

  Jij als persoon

  Dromen

Ontdek jouw Droombaanomgeving

  Ideale werkomgeving

  Jouw droombaan in beeld

Creëer een Droombaanmindset

  Droombaanmindsetkillers

  Smoezen

  Droombaanmindset stimuleerders

Breng je droombaanbeeld naar buiten

  Jouw persoonlijk profiel

  Een onderscheidend CV

  Effectief inzetten van social media

  Netwerken

Realiseer je 

droombaandoorbraak 

  Vacatures zoeken & selecteren

  Solliciteren

  Concreet actieplan

  Actie

“Mijn deelname aan de Droombaanmethode heeft het geloof in mijn eigen talenten en krachten weer teruggebracht. Het heeft mij helderheid en zekerheid verschaft in hoe mijn droombaan eruit zou moeten zien en wat ik daarvoor nodig heb om dat te kunnen bereiken. En ook niet onbelangrijk, het was ook nog eens heel leuk om te doen! Bezig zijn met inzicht verschaffen in je droombaan zorgt voor nieuwe energie, obstakels worden overwonnen, je leert nieuwe mensen kennen. Je wordt weer in beweging gezet, zodat letterlijk alle energie gaat stromen en dat is een heerlijk gevoel!

Mira

“Vorig jaar oktober ben ik begonnen in mijn huidige baan, waar ik het heel erg naar mijn zin heb en op mijn plek zit. Ik zit zelfs zo op mijn plek dat ik sinds 1 september teamleider ben van 2 teams en deel uitmaak van het MT. Ik ben hier uiteraard heel trots op en dat wilde ik even met je delen, want zonder de droombaanmethode was ik niet zo ver gekomen!”

Annemarie

Been there, done that

Na mijn studie BedrijfsInformatieTechnologie heb ik een aantal jaar gewerkt als consultant. Hierbij was voor mij altijd belangrijk wat de vraag achter de vraag was, maar ook wie de mens achter de vraag was. En hoewel al die techniek me goed afging, miste ik het direct iets voor iemand te kunnen betekenen. Daarnaast kostte het werk me veel energie, wat ten kostte ging van mijn gezin en dat was wel het laatste wat  ik wilde.

Ik besloot me daarom te laten coachen met behulp van de droombaanmethode. Een prachtige zoektocht waarbij steeds meer duidelijk werd: Dit wil ik ook!

Zo gezegd, zo gedaan en heb ik me laten omscholen tot droombaancoach. Ik ken de droombaanmethode dus als coach en als deelnemer en combineer die kennis én ervaring bij het coachen van de deelnemers op weg naar hun droombaan.

Mijn passie ligt bij jou te laten ontdekken wat je belangrijk vind in je werk en je leven. Ik vind het belangrijk dat iedereen DIE plek in deze wereld inneemt waar hij of zij volledig tot waarde is. Een plek waar je voeldoening haalt uit je werk, je talenten volledig benut en je ook nog prettig voelt. Want alleen als iedereen die plek inneemt, kan deze wereld een mooiere en betere plek worden.

 

 

DIT IS WAT JE CONCREET KRIJGT

 • Levenslang toegang tot de online leeromgeving met de 5 modules met 14 weken lang een nieuwe stap, 24/7 online bereikbaarheid, die jou door het proces loodsen op weg naar jouw droombaan;

 • Video’s, werkboeken, checklisten en  spiekbrieven die je inzicht geven, aan het denken zetten, laten reflecteren en leren en zorgen dat je nog sneller stappen zet;

   

 • Persoonlijke feedback en coaching  om je nog meer inzichten op te laten doen;

   

 • Inspiratie & motivatie die aanzetten tot actie;

 • Toegang tot de online community met gelijkgestemden die je steunen, tips geven en een nieuw netwerk bieden;

   

 • En live contactmomenten tijdens Turbosessie, Online Trainingen, workshops en coachingsessies die zorgen dat je echt resultaat boekt.

Programma onderdelen

5 maanden

 

Onbeperkte steun via whatsapp / mail / telefoon

3 coachsessies (online)

1 live coachingsessie

Individuele feedback op alle werkboeken per e-mail

Workshop Droombaanpuzzel

Maandelijks een Turbosessie of Online Training

Kick-off call

Video’s

Werkboeken, checklisten & spiekbrieven

Lidmaatschap van de exclusieve online community

WIl JE EVEN OVERLEGGEN OF HET PROGRAMMA WAT VOOR JOU IS?

Je hebt al veel kunnen lezen over het programma, maar misschien heb je nog vragen, twijfel je nog ergens over of wil je liever eerst kennismaken. Dat kan! Als je hieronder je gegevens ingeeft, neem ik contact met je op voor een kennismakingsgesprek waarin je al je vragen kunt stellen. Dit gesprek gaat meestal online via Skype of Zoom, maar je bent ook van harte welkom in Helmond!