Afgelopen week sprak ik een van mijn collega droombaancoaches en we kregen het over energie uit je werk halen (je bent tenslotte droombaancoach) en dat, met name, vermoeide mensen niet doorhebben dat hun werk zoveel energie slurpt. Moeheid is namelijk een schreeuwemotie. Je voelt je moe, in sommige gevallen zelfs verschrikkelijk moe en je kunt niet meer voelen waar die vermoeidheid vandaan komt. Je kunt niet meer voelen welke dingen impact hebben op jou, jouw  lichaam, jouw geest. En dat betekent ook dat het extra moeilijk is om keuzes te maken die bij jou passen en die er voor zorgen dat het weer goed met jou gaat.

Zo dacht ik jaren dat ik geen buitenmens was. ik kon namelijk BEREDENEREN dat wandelen activiteit van mij vroeg en dat het buiten wel eens koud kon zijn en voor beide had ik geen energie. Wat ik niet meer kon VOELEN is dat het buiten zijn, de groene omgeving en de lichte activiteit me juist energie gaven. Pas toen door allerlei aanpassingen in mijn leven de vermoeidheid minder hard begon te schreeuwen, kon ik voelen wat goed voor me was.

En met mijn werk ging het precies zo. Toen ik de diagnose Chronisch Vermoeidheid Syndroom kreeg, moest ik er absoluut niet aan denken iets anders te gaan doen. Ik was goed in mijn werk, bezocht klanten in het buitenland, stond mijn vrouwtje in een mannenwereld, wat was daar nou mis mee? En ook hier kon ik pas weer jaren later, toen mijn andere emoties de vermoeidheid overstemden, voelen wat het werk met me deed en hoeveel energie het me kostte.

Dus voordat je kunt voelen wat goed voor je is, moet die vermoeidheid een toontje lager gaan zingen in je leven. Dat betekent aanpassingen maken in hoe je je dag doorgaat. Spelen met je energienemers en energiegevers. En ook weer ontdekken wat je lichaam je allemaal te vertellen heeft.

Om je te helpen je vermoeidheid een toontje lager te laten zingen, heb ik de lepeltraining ontwikkeld. Een training waarin ik de afgelopen 10 jaar aan ervaring met mijn vermoeidheid en geprobeerde remedies heb samengepakt tot 1 programma om vermoeidheid de baas te worden. Een training waarin je leert om de vermoeidheidscirkel te doorbreken, waarin je ontdekt wat bij jou past en waarin je leert om meer grip te krijgen op jouw energie. Zodat jij, en dus niet je vermoeidheid, weer de baas wordt over jouw leven.

Meer informatie?

0 reacties