Een paar weken geleden hadden we als droombaancoaches een actie in kader van de week van het werkgeluk. Omdat we geloven dat als jij je werkgeluk verhoogt, je een leukere collega, baas, opdrachtgever, partner, vader /moeder, vriend(in), …. bent. En anderen zo dus ook gelukkiger worden.

Maar voor mij gaat werken met de droombaanmethode nog een stapje verder. Het gaat me er niet alleen om dat je gelukkiger wordt op je werk. (Wat wel heel belangrijk is!!) Het gaat me er ook om dat je gaat doen waarvoor je hier op aarde bent.

Ik heb namelijk een rotsvast geloof dat iedereen een doel heeft, een missie of een roeping als je het zo wilt noemen. Een verlangen diep in je waarmee je, als het er uit komt, de wereld een stukje mooier kunt maken. En dat je niet alleen een verlangen hebt, maar ook juist die talenten hebt gekregen waarmee je die plek kunt innemen. Dat dat precies bij elkaar past.

Ik merk ook dat er best veel mensen zijn die dat verlangen kwijt zijn. Die wel voelen dat ze niet op hun plek zitten, maar niet goed weten Wat dan wel? Of die juist heel veel verlangens lijken te hebben en geen keuze daarin kunnen of durven te maken, want kiezen ze dan wel goed?

Al die mensen die zich hierin herkennen wil ik aanmoedigen: Ga aan de slag en vind je plek, want we hebben je nodig in deze wereld!