Luisteren, of je nu in een God gelooft of niet, er valt heel wat te horen als je stil bent. Voor sommigen dus de stem van God, voor anderen weer de stem van het Universum en weer anderen horen hun innerlijk weten. De connectie die we maken met deze stemmen bepaalt in welke mate we bij ons zelf kunnen blijven en kunnen gaan staan voor de waarde die eenieder van ons in zich heeft. Daar gelegd door een God of Universum of gewoon omdat we dat nu eenmaal in ons hebben.

Een waarde die er mag zijn, die je niet hoeft te verstoppen. En we mogen opleven naar deze waarde die in ons zit. Ja we mogen zelfs ambitieus zijn. Ambitieus, net als succes een woord waar voor veel mensen een vieze klank aan zit, maar woorden die we juist zelf invulling mogen geven. Wat is succes voor jou? Wat is ambitieus zijn voor jou? Voor mij is succes het leven van mijn waarde, het gebruiken van mijn talenten om de wereld mooier te maken. En daar ben ik ambitieus in, ik streef naar dat doel, maar wel op mijn voorwaarden. Mijn voorwaarden zodat ik dicht bij mezelf blijf en bij wat goed voor mij is.

En met al die waardes, alles wat eenieder van ons in zich heeft, kunnen we mooie dingen doen, dingen om de wereld samen wat mooier te maken. Ik daag je uit om ook te ontdekken wat jouw waarde is. Hoe jij de wereld een stukje mooier kan maken. De eerste stap daarin? Wees stil, maak connectie met die stem en vertrouw, dan komt de rest vanzelf.

0 reacties