De school-lockdown met een week verlengd, de overige lockdown met 3 weken verlengd en vandaag weer een persconferentie met waarschijnlijk slecht nieuws voor de scholen. Ik hoor veel gepuf en gesteun. Want het is nogal wat, niet datgene kunnen doen op de manier dat je het liefste zou willen doen. Niet de kwaliteit kunnen leveren die je wilt leveren.

Nu kijkt iedereen weer reikhalzend uit naar volgende week of naar 9 februari. En trekken we nog even een sprintje, slepen we ons naar wat de eindstreep lijkt. En wat gebeurt er als het dan nog een keer verlengd wordt? Hoe gaan we ons dan voelen? Kunnen we ons niet beter instellen op een langere lockdown? Want gaan we dan niet anders om met hoe het nu gaat. Zouden we dan geen dingen anders gaan doen?

Als ik naar mezelf kijk, besef ik dat ik in een luxe positie zit. Door de lockdown is er niet veel meer veranderd dan dat de kinderen en man thuis zijn. Ik werkte al altijd thuis. Toch zijn er voor mij ook dingen die ik op de lange termijn anders zou aanpakken. En bij mij zit het vooral in die tijdelijke, quick fixes die ik nu gebruik, die het net niet zijn.

Ik zou bijvoorbeeld de kinderen een eigen scherm geven, in plaats steeds die van mij aan ze te lenen. Ik zou geweldige koptelefoons kopen die goed op hun hoofden passen.
Ik zou meer gestructureerde werk- en rusttijden inplannen en meer automatiseren zodat het ook doorgaat als ik de kinderen help.
Ik zou veel meer gaan bestellen en niet uitstellen tot de winkels weer open zijn. Ik zou meer gaan samenwerken met de andere moeders in de klas om het gezamenlijk rond te breien.
Allemaal dingen die ik bij een korte tijdsspanne uit zit en bij een langere periode zou aanpakken.

Dus de vraag van vandaag is: Wat zou je anders doen als je nu wist dat de lockdown, inclusief het thuisblijven van de kinderen, nog een half jaar zou duren? (En ik hoop met heel mijn hart dat het niet gaat gebeuren, dat het niet nodig gaat zijn)

En een tweede vraag is: welke van die dingen zou jij nu al kunnen doen, om de situatie gemakkelijker voor jezelf te maken?

Let me know, ik ben nieuwsgierig naar jullie verhalen en eventuele tips!

 

Kom in contact:

0 reacties