Terwijl ik dit schrijf zit ik in ons nieuwe tuinhuisje. Niet omdat het zo’n geweldig huisje is (het is nieuw omdat het bij ons nieuwe huis hoort). Niet omdat het zo’n geweldig weer is (ik heb koude voeten en daardoor al 35 keer moeten plassen). Wel omdat er mannen in mijn huis bezig zijn om voorbereidingen te treffen voor het asbest saneren.

En asbest dat klinkt eng, tenminste dat vind ik. Het is onzichtbaar en je kunt er flink ziek van worden (he waar heb ik dat de afgelopen tijd nog meer gehoord). Er moeten mannen in speciale pakken komen, er moeten containment zones worden gemaakt en aparte douches worden opgericht. En iedereen die ik spreek, kijkt me verschrikt aan als ze horen dat er asbest in mijn huis zit en zijn vol medelijden. Asbest, dat moet je niet hebben.

Asbestlint

Photo by me

Hoe anders vanmorgen de man die in mijn huis was. Asbest hoeft helemaal niet spannend of eng te zijn. Gewoon netjes mee om gaan en dan is er best een leuke boterham aan te verdienen. En zijn maat vond het prima dat er regels zijn, houd zich er ook aan, maar hij vertelde ook dat soms de veiligheidsmaatregelen niet in verhouding zijn met het daadwerkelijke risico.

En dat deed me denken aan andere situaties waarin we door onze angst even vergeten wat we zouden kunnen bereiken als we wel die stap zetten. Welke boterham, beloning, droom of hoe je het ook wilt noemen, er ligt aan de andere kant van die angst. Misschien wel die ene droombaan, of dat leven vol energie. En wat nou als we, wel voorzichtig uiteraard, door die angst heen stappen?

En voordat je nu denkt: ja, voorzichtig, top, dat ga ik doen! En je hoofd aan de haal gaat met veiligheidsplan A tot en met Z. Er zit nog een tweede punt in! Namelijk dat voorzichtigheid goed is, maar dat je niet hoeft door te slaan. Want dan wordt ook die voorzichtigheid iets wat ons tegenhoudt of tegenwerkt.

Ik voel me op dit moment gerustgesteld. Het asbest probleem wordt opgelost, er worden voldoende veiligheidsmaatregelen genomen terwijl mijn huis toch toegankelijk blijft en ik kan gaan dromen van mijn nieuwe keuken en badkamer.

Welke droom, beloning of boterham zou jij willen bereiken? En wat houdt je tegen, je angsten of misschien je veiligheidsplannen?

Ik ben benieuwd, mail me even je antwoord?

Kom in contact:

0 reacties