Vorige week fietste ik in het zonnetje door de stad terwijl ik wat klusjes aan het doen was zoals posten van brieven en het doen van de boodschappen. Het was heerlijk weer, ik genoot en mijn klusjes schoten goed op omdat elk stoplicht wat ik tegenkwam direct op groen sprong.

Dingen gaan duidelijk vlotter als je groen licht hebt, je hoeft nergens te wachten en je kunt lekker in je eigen tempo doorgaan. Het groene licht maakte mijn tocht door de stad nog wat blijer. En ik bedacht me dat dit natuurlijk ook zo werkt in andere situaties als het verkeer. Krijg je groen licht, bijvoorbeeld voor een project op je werk, dan krijgt zowel je werk als jijzelf een enorme boost wat betreft energie en blijheid.

Maar dat zijn allebei voorbeelden dat je groen licht “krijgt”, krijgt van een iets of iemand buiten je. Je kunt natuurlijk ook jezelf groen licht geven. Zo realiseerde ik me op die fiets dat een deel van die blijheid die ik die dag voelde ook kwam van het feit dat me ik eindelijk zelf groen licht had gegeven. Groen licht om nu echt voor mijn bedrijf te gaan, groen licht om mijn leven zo in te richten dat het bij mij past. En hoewel ik me niet bewust was geweest van het feit dat ik mezelf geen groen licht had gegeven in de weken er voor, merkte ik dat het toch echt wel een dingetje was geweest in die periode. Het feit dat ik mezelf nog niet echt groen licht had gegeven, had er ook voor gezorgd dat ik me had afgeremd, er niet zo vol voor was gegaan als had gekund. En dat is natuurlijk heel jammer, want het gaat wel over mijn leven.

En ik vroeg me af hoeveel mensen zich in zo’n zelfde situatie bevinden. Die zich onbewust belemmeren, afremmen doordat ze zichzelf (nog) geen groen licht hebben gegeven. Die nu dromen niet najagen omdat ze heel stiekem denken dat het voor hen niet is weggelegd of omdat ze vinden dat ze niet moeten zeuren. Die zichzelf niet toestaan om te gaan doen wat ze het liefste willen. Daarom vandaag deze vraag: Heb jij jezelf groen licht gegeven? Groen licht om te dromen? Groen licht om je dromen na te jagen?

Wil jij jijzelf ook groen licht geven om te gaan dromen en die dromen na te jagen? Dan kan ik je helpen, kijk bij mijn aanbod of neem direct contact met me op.

0 reacties