Oh wat voelde ik me aangesproken door deze campagne. Een campagne van de rijksoverheid in de jaren 90 om te zorgen dat er meer jonge vrouwen en meisjes deel gingen nemen aan het arbeidsproces.

Iedereen zei altijd dat ik slim was, dus ik MOEST op mijn toekomst voorbereid zijn. Dat betekende voor mij zoveel mogelijk halen uit mijn slimheid en dus ook heel verstandige keuzes maken. Keuzes maken waarbij ik mijn hersenen goed kon inzetten. Keuzes waarbij ik later een goed belegde boterham zou kunnen verdienen. Keuzes maken met mijn hoofd, want ik was toch zo slim?

En ik ben niet de enige die zo heeft gedacht. Misschien niet naar aanleiding van deze campagne, maar wel omdat er gezegd werd dat ze zo slim waren. Meisjes die goed konden leren en gestimuleerd werden om het onderste uit de kan te halen als het gaat om het gebruiken van hun hersenen. Ze haalden diploma’s, titels, mooie banen en promoties.

En toch begint het bij een aantal van deze meisjes, nu ambitieuze vrouwen, te wringen.

Ze merken dat alles wat ze bereikt hebben niet hun hart haalt. Dat wat ze geworden zijn, niet past bij wie ze zijn, bij wie ze willen zijn. Ook voor mij was dat het geval.

Maar wat nu? Opnieuw beginnen? Doorgaan op de ingeslagen weg?

Een aantal stopt rigoureus met werken, tot zover arbeidsparticipatie. Een aantal pakt het voorzichtiger aan, gaat part-time werken en probeert in de niet-werktijd haar hart te vullen. Nog een aantal ploetert voort, veel daarvan raken uiteindelijk burn-out. Want zo belangrijk is het, dat wat je doet je hart haalt.

Maar beste slimme meiden, of beter gezegd ambitieuze vrouwen, je hebt nog steeds een toekomst! En dus kun je je nog steeds voorbereiden op je toekomst! En deze keer betrek je zowel je hoofd als je hart in de keuzes die je maakt.

Wil je weten hoe? Ben je niet zeker over wat je hart zegt? Wil je een goed doordachte en doorvoelde keuze maken? Meld je dan aan voor een gratis kennismakingsgesprek. Dan vertel ik je welke stappen er nodig zijn om een beeld te krijgen van jouw toekomst, hoe je daar mee aan de slag kunt en hoe ik je daar bij kan helpen.

Kom in contact:

0 reacties