Het is vandaag vertel een sprookje dag en dat laat ik niet aan me voorbij gaan ­čśÇ

Er was eens een dame. Een heel bijzondere dame met een heel bijzondere gave. Ze had namelijk de gave dat ze nooit stil zat. Altijd was ze in beweging. Op haar werk wist te veranderingen door te voeren doordat ze door haar bewegingen ook andere in beweging kon zetten. Thuis was het nooit stoffig omdat door haar wervelende bewegingen het stof geen kans kreeg om te gaan liggen en het zo weer naar buitenwaaide. En op de sportclub was ze top-scoorder. Haar snelle bewegingen waren onnavolgbaar.

Photo by Andres Iga on Unsplash

Op een dag waaide de wind uit de verkeerde hoek en raakte de dame ziek. Niet ernstig, het voelde als een gewone griep, hoewel ze wel veel sliep. Ze sliep en sliep. Na een tijdje was de ziekte weg, maar wat bleef ze moe. De dame niet gewend aan zoveel vermoeidheid ging op zoek naar een oplossing en sprak met de meest geleerde personen in haar omgeving. Personen die alles wisten over ziek zijn en ging daar te raden. Deze personen zochten en zochten, maar konden niets vinden. De dame kreeg het advies om voortaan maar wat meer stil te zitten. En dat deed ze, want van het optillen van haar arm werd ze al moe, ze had geen zin meer om te bewegen.

 Ze ging naar haar werk en zat er stil. Het was niet meer zo leuk en er gebeurden geen grote dingen meer. Thuis kreeg het stof eindelijk kans om te gaan liggen, behalve op de bank want daar lag de dame al. En de sportclub? Daar kwam ze niet meer, veel te vermoeiend om er al te komen en zo werd ze tenminste niet uitgedaagd om te gaan bewegen. En zo probeerde de dame zoveel mogelijk stil te zitten, hoewel haar hoofd heel andere plannen had. Ze probeerde haar hoofd te stoppen, minder te willen zoals haar door de geleerden was gezegd, maar het was een gevalletje dweilen met de kraan open. Soms probeerde ze te bewegen, maar meestal viel ze om van vermoeidheid en moest dan weer dagen slapen. En zo ging haar leven door.

Tot er op een dag een nieuwe dame in haar omgeving kwam wonen. Een dame met een knot, die zoals iedereen vertelde ook ziek was geweest van de wind uit de verkeerde hoek, maar die wel bewoog, de dingen deed op een andere manier. Onze dame was geïntrigeerd, dat wilde zij ook, niet perse de knot, maar wel de dingen anders doen zodat ze weer kon bewegen. En zo ging ze in de leer bij de dame met de knot, net zolang totdat zij dat ook kon, weer bewegen, doen wat ze met haar hoofd zo graag wilden, maar dan op haar eigen manier en zonder om te vallen. En zo leefde ze nog lang en gelukkig.

Ben jij net als de dame in het sprookje (zonder de knot) ziek geweest en kun je je energie niet terugvinden? En zou je dat wel weer willen? Neem dan contact met me op, misschien is het Energize your life programma dan iets voor jou.

Kom in contact:

0 reacties