Dit werkt niet. Ik heb nu even tijd om achter mijn computer te zitten, mijn shift van thuisscholing zit er op en nu kan ik aandacht besteden aan mijn bedrijf. Nu heb ik tijd om mijn geplande acties af te werken. Helaas voel ik me ook moe, want het verdelen van mijn aandacht tussen de kleuter met zijn knutselwerk en het in actie houden van mijn groep vier-er deze ochtend heeft me behoorlijk wat energie gekost. En nu mag ik dus aan de slag en er komt letterlijk geen letter uit mijn vingers. Herkenbaar?

Dit werkt niet. Het is zo’n stemmetje in mijn hoofd, dat maakt dat ik neig naar stoppen, het niet te doen, de handdoek in de ring te gooien en het bijltje erbij neer te leggen. “Dit werkt niet” is ook de exacte zin die Wout de Nerflander uit het prentenboek “Speciaal voor jou” uitspreekt als hij, samen met zijn vrienden, een gezin gestrande reizigers wil helpen en het eigenlijk allemaal mis gaat. Wout gaat naar zijn maker en raadgever die hem laat inzien dat iedereen wel wat deed, maar niet het juiste, en zeker niets deed met de geschenken die ze van hem hadden gekregen. De clou van het verhaal, als iedereen werkt met zijn geschenken en doet waarin hij of zij goed is dan komt het goed met de reizigers.

Photo by Tony Tran on Unsplash

Het zal je niet verbazen dat de geschenken waarover het in dit boek gaat, de talenten zijn die je als mens hebt gekregen. En ik wil je in dit kader twee tips meegeven:

  1. Ik kan me voorstellen dat jij net als ik in deze periode af en toe denkt “dit werkt niet”. Ga dan na waar je talenten liggen en kijk hoe je deze het beste tot zijn recht kunt laten komen in deze situatie. Welke talenten heb jij als het aankomt op thuisscholing, plannen, rust creëren in huis, je werk doen en welke talenten hebben de mensen in je buurt die je kunt inzetten, bijvoorbeeld je partner, een andere ouder op school, een buur of je kinderen.

  2. Een tweede tip komt uit mijn eigen talent. Namelijk het bedenken van “hoe kan het ook”. En als ik naar de situatie kijk waarmee ik deze post begon dan is er een manier. Eigenlijk een hele simpele die ik al in les twee van mijn lepeltraining vertel aan mijn coachees (practice what you preach) en dat is: Laad je op en bij voorkeur voordat je in het oranje komt van de energierekening. Neem charging time (een moment rust of doe een energiegever) en ga dan pas aan de slag.

De bedoeling is dat ik nu werk aan mijn nieuwe e-book over opladen en hoe je dat doet nu precies doet. Dus wil je daar meer over weten dan moet je nog even geduld hebben. Kun je niet wachten, neem dan contact op, wie weet is de lepeltraining dan wat voor je.

Veel succes!

Kom in contact:

0 reacties